Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Όχι στις απολύσεις εργαζόμενων στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών


Όχι στις απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Νεάπολης -Συκεών
Η  Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση «Η ΠΟΛΗ  ΑΛΛΙΩΣ’’ στέκεται στο πλευρό των 22 εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του δήμου Νεάπολης –Συκεών , που κινδυνεύουν να απολυθούν.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι -με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ –κάλυπταν επί 40 μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Με προσφυγή τους στο δικαστήριο κέρδισαν πρωτοδίκως την μετατροπή των συμβάσεων τους  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η Διοίκηση του Δήμου προσέβαλε αυτή την απόφαση ασκώντας έφεση και ζήτησε την απόλυση τους, την στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες  στην καθαριότητα υπερβαίνουν τον αριθμό των εργαζομένων.
‘’ Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ’’ καταδικάζει την αυταρχική και αντεργατική στάση της δημοτικής αρχής που με περισσή ευκολία υιοθετεί τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες  πολιτικές και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων  για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου   χρόνου και την παραμονή τους στην εργασία τους.   
Στην εποχή της συνεχιζόμενης λιτότητας , της εργασιακής ανασφάλειας  και των ελαστικών σχέσεων εργασίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να υπερασπίζεται την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, να παλεύει για  τον δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της, να συγκρούεται με τις πολιτικές εκείνες  που προωθούν την εργασιακή ομηρεία  και θεωρούν τους εργαζόμενους αναλώσιμους. 
 Διεκδικούμε :
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση επισφαλών σχέσεων εργασίας (εργολαβιών, συμβάσεων ορισμένου χρόνου κ.λ.π.)
  • Προσλήψεις επαρκούς μόνιμου προσωπικού για όλες τις κενές θέσεις των δήμων και περιφερειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου